Flits PiXperience 2019

Posted on

Je herkent het ongetwijfeld: het licht op je paddenstoel is nét niet lekker, je onderwerp heeft teveel contrast en te harde schaduwen of je mist net het lichtje in het oog van de kikker. De plaatjes zitten wel in je hoofd, maar ze rollen niet uit de camera. Hoe los je dit op? En wat er wel uitrolt voldoet niet aan je verwachtingen. Hoe kan het dat je bij andere fotografen die foto’s wél ziet?

Volledige controle over het licht

Hoe tof zou het zijn als je volledige controle over het beschikbare licht had, je beweging kunt bevriezen of accentueren en perfect belichte beelden hebt? En dat je zelfs kunt spelen met de richting en hoeveelheid licht en allerlei creatieve foto’s kunt maken.

In veel gevallen ligt de oplossing in het gebruiken van hulplichtbronnen; één of meerdere flitsers, zaklampjes of continue licht. Hierdoor krijg je volledige controle over het licht en rollen de foto’s die je in je hoofd hebt, wél uit de camera. Flitsers zijn het geheime ingrediënt van de beste macrofotografen. Zij weten optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die flitsers bieden.

Er zijn heel begrijpelijke redenen waarom je nog niet met flitsers en andere lichtbronnen aan de slag bent geweest. Flitsen is best ingewikkeld en je hebt wellicht geen idee hoe je de flitser moet instellen en kunt laten doen wat jij wilt. Veel fotografen denken dat als je flitslicht gebruikt, je gelijk alles plat flitst en het lelijke foto’s oplevert. Of je hebt andere natuurfotografen horen zeggen dat échte natuurfotografen nooit flitsen.

Weet je dat zó kunt flitsen dat je een veel beter belicht onderwerp krijgt, zonder dat je ziet dat je geflitst hebt? Zowel in macrofotografie, landschapsfotografie als bij wildlife fotografie kan goed gebruik van flits aanzienlijk betere foto’s opleveren!

Flits PiXperience op 23 november 2019

Op zaterdag 23 november a.s. kun je het evenement rondom flitsen, Flits PiXperience, bijwonen. Hier zullen o.a. Paul van Hoof, Johan van der Wielen en Leon Baas praktische presentaties, seminars en masterclasses verzorgen.Flits_PiXperience_2018

Tijdens Flits PiXperience krijg je op één dag heel veel praktische informatie aangereikt door experts. Uniek zijn de masterclasses, waarbij de ‘masters’ live demonstraties zullen geven van opstellingen en de beelden via tethering live zullen tonen op een groot scherm. Zo zie je gelijk het effect als je instellingen of achtergronden wijzigt.

Organisator Daan Schoonhoven zegt hierover: “Flitsen is typisch zo’n onderwerp waarbij het heel fijn is dat je ziet hoe het in de praktijk werkt en hoe andere fotograferen daarmee werken.  Elke presentatie is praktisch ingesteld, maar bij de masterclasses en de workshops ga je zelf ook actief aan de slag met flitsen”.

Flits PiXperience vindt plaats in Oisterwijk (NB) op zaterdag 23 november van 10:00 tot 17:00. Klik hier voor het programma en klik hier om een ticket te boeken.

Praktijkgids flitsen voor natuurfotografen

Cover_praktijkgids_FlitsenIn de Praktijkgids flitsen voor natuurfotografen lees je alles over hoe je flitsers zó instelt dat je perfect belichte beelden krijgt. Je vindt informatie hoe je met meerdere flitsers kunt werken en hoe je bestaand licht en flitslicht kunt combineren tot een perfecte blend.

Alle experts op het gebied van flitsen zijn bij elkaar gebracht om hét ultieme boek te maken waarin alle kennis en informatie beschikbaar is. De hoofdauteurs zijn Paul van Hoof, Johan van der Wielen en Elja Trum (heeft al eerder een boek over flitsen geschreven). Daarnaast zijn er expert-bijdragen van Leon Baas (macrofotografie), Marc Costermans (ijsvogelfotografie), Jan Wegener (vogelfotografie) en Daniel Laan (gebruik van andere lichtbronnen).

Klik hier om deze praktijkgids te bestellen.

Bovenstaande tekst is overgenomen van natuurfotografie.nl